Snêk tar in miljoner från nya delägare

Ambitionen med Snêk är att revolutionera köksmarknaden. Efterfrågan har varit större än väntat säger ägarna, som nu alltså genomfört sin första finanseringsrunda. De nya pengarna ska användas primärt för att öka produktionskapaciteten och vidareutveckla bolagets digitala plattform.

Företagets kunder designar och köper sina kök direkt på nätet utan mellanhänder. Köken produceras i massivt trä från Norrlands skogar och produktionen sker i egen anläggning i Törefors i Kalix kommun.

Idén föddes under en köksrenovering av en sekelskifteslägenhet i Malmö. Grundarduon Fredrik Karlsson Peraldi och Sandrine Peraldi frustrerades över den totala avsaknaden av kvalitetskök till rimliga priser, och beslutade sig för att starta något helt nytt; och att göra detta nära den viktiga råvaran i Norrbotten.

Bolaget har sin grund i en egenutvecklad teknisk plattform som väver samman kunden med produktionen och gör att bolaget kan hålla konkurrenskraftiga priser utan att behöva kompromissa med kvalité och design. Snêk har från starten 2019 levererat långt över 100 kök till kunder i Sverige, Norge, Finland och Danmark. För att möta efterfrågan och säkerställa fortsatt expansionskapacitet tar företaget nu in ytterligare delägare och nytt kapital.

Nya delägare blir buildtechbolaget Lundqvist Trävaru, med Samuel Holmström och Jens Lundqvist vid rodret, samt bland andra Günter Mårder och Staffan Persson som delägare. Snêks ordförande, Anton Norberg, deltar också i rundan. Anton är även delägare i Yours kommunikationsbyrå, styrelseordförande i Luleå Näringsliv samt styrelseledamot i Sveriges kommunikationsbyråer.

Målet är att fortsätta utveckla den tekniska plattformen, lansera nya produkter och att öka produktionskapaciteten. Bolaget siktar på en årsomsättning om 100 miljoner inom 5 år, med bibehållen kvalité och lönsamhet, samt fortsatt produktion i norra Sverige.

  • Vi ska göra kök som håller i generationer, och på det sättet tillföra värden till våra kunder. Vår tekniska plattform gör att kunden fritt kan designa sitt kök utan begränsningar; tänk Industri 4.0 kombinerat med Digital First. Det genomsyrar allt vi gör säger Fredrik Karlsson Peraldi som är VD på Snêk.
  • Vi är oerhört imponerade över vad Snêk åstadkommit på så kort tid. Vi ser stor potential i bolaget och goda möjligheter att utvecklas vidare tillsammans. Både affärsmässigt och kring utvecklingen av våra digitala verktyg. Snêks erbjudande passar väl även för våra kunder, säger Jens Lundqvist som är vice VD och utvecklingsansvarig på Lundqvist som också blir styrelseledamot i Snêk.
  • Oerhört glädjande nyhet för Töre och Kalix att Snêk expanderar och anställer fler säger Tommy Nilsson, Kommunalråd i Kalix Kommun.